18 Ağustos 2011 Perşembe

HARİKALAR DİYARI '' OLYMPOS ''



 Taş yığını binalar içinde tatil yapmak istemiyorsanız; klorlu havuzlardan, kirlenmiş denizlerden bıkmışsanız ; bir peyzaj mimarının elinden çıkmış bahçeler yerine tanrının elinin dokunduğunu hissettiren cennet doğayla iç içe olmak ve adım adım Antik Romayı keşfetmek niyetindeyseniz tabelalar tek bir noktayı gösterir: '' OLYMPOS'' .



 


 Nasıl gideriz ?

Öncelikle otobüs,uçak ya da şahsi aracınızla Antalya sınırlarına adım attıktan sonra - ki yolun uzun ve dolambaçlı olması nedeniyle otobüsü tercih etmek, gece yolculuğu yapmak daha mantıklı- Antalya'dan Kumluca istikametine devam etmelisiniz. Kumluca'dan yaklaşık 70 kilometre sonra ulaşacağınız Ulupınar'ı geçer geçmez solda Çıralı-Yanartaş kavşağını görürsünüz. Bu kavşaktan 7 kilometre sonra sahile ulaşabilir, dizi dizi dizilmiş ağaç evlerde konaklayabilirsiniz.
Otobüsle gidenlerse Antalya otogarında indikten sonra Çıralı dolmuşlarına binip bir buçuk saat yolculuk sonunda Kumluca' da inecek ve yaklaşık 15-20 dakikalık bir yolculuk daha yapmak üzere Olimpos'a giden dolmuşlara binecekler. Sezonun yoğun olduğu zaman araçlar on beş dakikada birken, yoğun olmayan sezonlarda tüm seferler saat başı. İsteyenler Kemer'de indikten sonra aynı yol güzergahını takip edebilirler.
Uçakla gelenlerde taksi veya toplu taşıma araçları ile Antalya otogarına ulaştıktan sonra yollarına aynı şekilde devam etmeliler.

Nerede kalırız?
 


Olympos'ta kalabileceğiniz uygun fiyatlı bir çok pansiyon, ağaç evler var. Bir çoğu yarım pansiyon (sabah- akşam açık büfe) şeklinde çalışıyorlar. Sezonun yoğun olmadığı bir vakitte giderseniz- ki tavsiye ederim yoksa sahil kötü olyor- gidip beğendiğiniz otele yerleşme imkanınız olur. Yok ben yer ayırıp gitmek istiyorum derseniz kesinlikle Kadir'in ağaç evlerini önermem Olympos'un çok dışında ve sahile oldukça uzak bilginize.
 Türkmen ağaç evleri sahile en yakın otellerden biri.
 Deep Green House çok şirin bungalowları olan işletmeci personelin sadece gençlerden oluştuğu portakal ağaçları içinde  rahat ve temiz bir yer.
Sheriff Pansiyon da aynı şekilde portakal ağaçları içinde, birbirinden ayrı bungalowların olduğu şirin bir otel.
Ben hem doğa içinde kalmak hem de lüksümden ödün vermek istemem derseniz de Çıralı tarafında kalmanızı tavsiye ederim. Olympos Village, Çıralı Olympos Lodge tavsiye edebileceğim butik oteller. Özellikle Çıralı Olympos Lodge'nin bahçe düzenlemesi, bahçesinde gezen tavus kuşları, bahçe içindeki minik gölü, sergilenmekte olan nostaljik arabalarıyla ilginizi çekecektir. Çocukla tatil yapmak için de ideal bir yer.

Türkmen Pansiyon:
Telefon 242 892 12 49

http://www.olymposturkmentreehouses.com


Deep Green:
Telefon 242 892 10 90
http://www.olymposdeepgreen.com

Sheriff Pansiyon:
Telefon 242 892 13 01
http://www.olympospansiyon.com

Çıralı Olympos lodge
Telefon 242 825 71 71
http://www.olymposlodge.com.tr/

Nereleri gezelim?
Olympos sahilinin bulunduğu antik kenti tam anlamıyla gezmeniz neredeyse bir gününüzü alır. Likya Birliğinin 6 önemli kentinden biri olan ve konseyde üç oy verme hakkına sahip olan Oympos'u gezerken Helenistik döneme kadar gidip geleceksiniz.

Çıralı' da yer alan ve yüz yıllardır sönmemiş, gemicilere yol göstermiş olan ''YANARTAŞ'' ı ziyaret edebilirsiniz.  Yanartaş'a gitmek için yayan gidebilir, bisiklet veya araba kullanabilirsiniz tercih sizin. Ancak ne ile giderseniz gidin dağı yaya çıkmak zorunda olduğunuzu bilin. Giderken yanınızda sucuk ve şarap götürebilir, dağa çıkarken sarf ettiğiniz enerjiyi geri kazanabilirsiniz. :)

Araç kiralayarak ya da düzenlenen  turlarla batık şehir Kekova, Myra, Arykanda, Phaselis, Noel Baba Klisesi'ne gidebilirsiniz.

Yanımıza Ne Alalım?
. Gece sahile rahatça inebilmek için ''EL FENERİ'' şart :)
. Sahil oldukça serin olduğu için '' uzun kollu giyecek'' şart :)
. Gezilebilecek çoğu yere müze kartla giriş yapılabildiği için ''MÜZE KART'' şart :)
 -- Oradan da çıkarabilirsiniz, ancak Olympos'ta müze kart çıkarabileceğiniz bir yer yok. Sahile ise ya müze kartla girebiliyorsunuz ya da kontörlü kart almak zorunda kalıyorsunuz. O yüzden müze kartı çok daha karlı oluyor.--
. Fotoğraf çekmeyi seversiniz ya da sevmezsiniz bilmem ama çok farklı şeylerle karşılaşabileceğiniz için (Mesela bir bukalemun ailesi, yumurtasından yeni çıkmış bir su kaplumbağası vs)''Fotoğraf makinesi'' şart :)
. Yanartaş'ta ateşinizi yakabilmeniz için  ''çakmak'' şart :)

Benim Objektifime Yansıyanlar :


                          MYRA kaya mezarları


                          Kekova


    Tapınak- Olimpos


                             Yanartaş- Çıralı

                                Olimpos- Sahil


        Myra- Antik tiyatro süsleme


           Olimpos- Antik Kent


Olimpos' ta her yer bu çiçeklerden dolu :)


Nehrin Denizle Birleştiği Yer-Olimpos

                                             

Hiç yorum yok:

 

afet-i devran-gezi. Design By: afet-i devran

fencing